Cinc consells per gestionar una bona identitat digital

5 consells identitat digital
04/04/2016

Hi ha una identitat que cada dia ens toca de més a prop perquè va creixent a passes gegants malgrat ser de les més recents que l’ésser humà contempla en el seu imaginari col·lectiu, aquesta és la identitat digital que ens defineix com a individus en plena era digital.

La identitat digital és la identitat relacionada amb el món de les TIC, bàsicament Internet, i es difon a través d’un gran nombre de canals en la xarxa. En ser una identitat recent, moltes vegades costa saber com gestionar-la i, potser, no se li dóna la importància que ha de tenir. Cal pensar que la identitat digital és una manera de presentar-nos al món, a les persones que ens coneixen i, sobretot, a les que encara no ens coneixen. Segurament hi ha o hi haurà persones que només ens coneixen per la nostra identitat digital. Així que és important generar una bona imatge de nosaltres mateixos, de la nostra empresa o entitat.

Consells de cost zero per a una gestió òptima de la identitat digital corporativa i fer créixer la reputació online:

  • Cordialitat. No diguis mai res que no diries cara a cara. Cal tenir aquest punt molt present, sobretot a l’hora de gestionar comentaris negatius.
  • Cuidar les publicacions. S’acostuma a cuidar molt el web i no tant les publicacions en altres canals com les xarxes socials. Cal tenir cura de l’ortografia.
  • Ser constant. De vegades es comença amb molta força i després es deixen de banda alguns canals com ara les xarxes socials, que són clau en la identitat digital. Perquè això no passi és essencial una bona planificació.
  • Contingut rellevant. La identitat digital es basa en el contingut, així que aquest ha de ser de qualitat; és a dir, d’interès per als usuaris. Per això és molt important conèixer bé quin és el nostre públic objectiu.
  • Vigilar amb els perfils privats. Internet fa molt més prima la línia que separa el que és públic del que és privat, ja que continguts que es poden classificar com de la nostra vida privada es poden fer públics molt fàcilment i afectar la nostra vida professional.

Per acabar, us deixem un enllaç a un vídeo que apel·la a la responsabilitat abans de publicar. El vídeo està destinat als joves, però tothom en pot fer una lectura de com funciona internet i de com se’ns pot girar en contra.

«Think before your post».

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
RSS 2.0

Please give us your valuable comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*